Pleje til tør hud

For mange er tør skin en pinlig tilstand som opstår når huden ikke producerer nok olie. Det yderste lag hud virker som regel som en selvolieret maskine, men nogle gange kan produktionen ikke hamle op med efterspørgslen. Tør hud har et udtørret look, forårsaget af dens manglende evne til at holde på fugtighed. Den føles som regel stram og ubehagelig efter vask, medmindre man bruger en fugtgivende creme eller lotion. Sprukken hud er en af tegnene på ekstremt tør, dehydreret hud. Dette er ofte et problem om vinteren, hvor luftfugtigheden er lavere. Der opstår også problemer når man bruger stærke, kemiske sæber og kropslotions eller bor i et varmt og tørt klima. Tør hud aldres som regel hurtigere end fedtet og kombineret hud. Der er mange forskellige grunde til at ens hud kan blive tør.

Skin care

  • Alt for varme brusebade
  • Hårde vejrforhold (for kolde eller for varme)
  • Arvelighed
  • Dehydrering
  • Aircondition
  • Centralvarme
  • Brug af sæber og shampooer med SLS som fjerner hudens naturlige olier

Nogle mennesker bruger flere tusinde kroner på dyre lotions og sæber som desværre ofte er ineffektive. I stedet for at spilde alle dine penge på dyre produkter bør du prøve nogle naturlige rets midler som på ingen til vil give din hud gløden igen.

Det første du skal gøre er at smide stærke hudrensningsprodukter ud. Alle produkter som indeholder natriumlaurylsulfoacetat ødelægger huden, da den unødigt fjerner hudens beskyttende lag. Når dit hår er overdrevet rent er det ofte et tegn på at din shampoo indeholder en kemisk formular. Skæl er et af de første tegn på at du har en tør hovedbund. Dette problem kan hurtigt løses med naturlige hårrensningsprodukter.

Sørg for at bruge fugtgivende cremer hver gang du har taget et bad. Hold dig fra varme bade så vidt som muligt og brug i stedet lunkent vand. Én ting din hud vil blive meget glad for er hvis du putter en teskefuld oliven- eller kokosolie i dit bad. Din hud vil forblive fugtig og blød i mange timer. Brug filtreret vand i stedet for postevand når du renser din hud, da postevand indeholder klor som udtørrer huden.

Folk som døjer med tør hud bør sørge for at drikke nok ren vand. Kaffe, soda, og te tæller ikke da ingen af dem har hydrerende egenskaber. Det er kun rent vand og vandrige frugter som kan hjælpe dig med at restaurere din hud ned til det dybeste lag. Mange tror at de kun skal drikke vand når de er tørstige. Kroppen giver altid et stærkt signal hvis den bliver dehydreret – og det værste du kan gøre i dette tilfælde er at drikke cola. Det anbefales at man drikker syv-otte glas filtreret vand om dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *