Hjemmelavet øjenkompres til at fjerne træthed og hævelser

Hvis du havde en sen nat, kan du bruge et øjenkompres, der vil fjerne træthed fra dit ansigt. Hvis du tilbringer mange timer foran skærmen, kan du bruge en kompres, der vil bringe lindring til trætte øjne. Hvis du har mørke rande, kan du bruge en kompres til at lysne dette hudområde op og give dig et smukt udseende. Et øjenkompress er nemlig en billig og enkel måde at pleje øjenhuden godt på. Giv det en chance!

Når vi hører udtrykket eye compresses, maler vores sind et billede af en kvindes ansigt med grønne agurkeskiver på øjnene, som ofte står i kontrast til hvidheden af ​​en ansigtsmaske, som hun også har på. Det er dog værd at vide, at der er flere hjemmeremedier, der ikke kun behandler ømme øjne, men også andre øjenhudrelaterede problemer. Den gode nyhed er, at du kan lave de fleste af dem selv ved at bruge de ingredienser, du allerede har i dine skabe og lave skræddersyede løsninger.

Øjenkompres: Anvendelse og fordele

Komprimering er en nem måde at løse mange hudproblemer på uden at ringe til en læge. Det virker godt til fx at håndtere trætte, ømme og irriterede øjne. Hjemmekompresser har også evner til at lindre øjenhuden, når den er tør, hævet og deraf mørkere. Det foreslås at bruge øjenkompresser for at reducere den negative virkning af mange timer foran skærmen, mangel på søvn, overdreven stress og endda allergier. En velforberedt øjenkompres kan hjælpe dig med at lysne huden op og lindre irritationer, så huden ser frisk og fugtet ud. Og du kan få alt det uden at bruge en formue, fordi det koster mindre at lave et øjenkompres hjemme end at købe en tilfældig øjencreme. Derfor, hvis mørke rande og hævelser plager dig meget, bør du finde ud af, hvor mange fordele kompresser har på øjne og øjenhud.

Øjenkompres: Køl eller varm?

Naturligvis adskiller øjenkompresser sig ikke kun i komponenter (mere nedenfor), men også ved temperatur. Du kan bruge enten kølig eller varm øjenkompress. Hvilken skal du gå efter?

Kølig øjenkompres hjælper med at håndtere irritationer, allergiske reaktioner, betændelser og hævelser. De skal selvfølgelig ikke være iskolde, men bare kølige. En sådan øjenkompres skal sidde på øjnene, indtil dens temperatur når din kropstemperatur, hvilket tager ca. 20 minutter.

● Varm øjenkompres fungerer bedre, når det bruges som et lindrende middel (smertestillende) og til at lindre irritationer (f.eks. bygkorn). I de fleste tilfælde er sådanne øjenkompresser lavet af kamille og øjentrøst. Hvis du beslutter dig for at bruge varme øjenkompresser, skal du sørge for, at det ikke er for varmt for at undgå skoldning og at komme til skade.

TOP 4. Hjemmelavet øjenkompresser

AGURKE-ØJENKOMPRES

Nummer 1 er – selvfølgelig – agurkeøjenkompres, som alle kender rigtig godt. Den er super nemt at tilberede, fordi det eneste du skal gøre er at skære en kølig agurk i skiver og derefter lade den sidde på øjnene i ca. 15 minutter. Sådan en agurkeøjenkompres reducerer hævelser perfekt og behandler dehydreret og irriteret hud. Den enorme mængde vand, som agurken opbevarer, fugter huden, og K-vitamin gør at huden ved øjnene bliver mindre puffet, derudover lysnes den op og efterlades blød.

TE-ØJENKOMPRESS

Forberedelse af te øjenkompress er en anden nem løsning. Du skal brygge to teposer og sætte dem på øjnene. Interessant nok giver te øjenkompress fordele, uanset om det er køligt eller varmt. For at få det meste ud af det, vælg en grøn te af høj kvalitet, fordi den er rig på antioxidanter. Grøn te er den bedste til at trække kapillærer sammen for at reducere hævelser. Derudover håndterer den betændelser og forbedrer hudens modstandsdygtighed og giver et ungdommeligt udseende.

KAMILLE-ØJENKOMPRES

Kamille er kendt for at have evner til at lysne huden, men har naturligvis meget mere at byde på. Denne urt har en anti-inflammatorisk, anti-bakteriel og smertelindrende effekt, og derfor hjælper kamillekompresser mod konjunktivitis. Øjenkompresser lavet af kamille klarer irritationer, rødme og kløe samt reducerer hævelser. Hvis du vil prøve det, skal du brygge kamille, afkøle det, dyppe vatrondeller i infusionen og holde dem på øjnene i 20 minutter.

MÆLKE-ØJENKOMPRESS

Få ved, at mælkekompresser er en god idé til at reducere hævede øjne. Kølig mælk leverer lignende effekter som isterninger ved at indsnævre kapillærer og fugte huden, men det er ikke alt. Mælkekompresser reducerer også hævelser, minimerer øjenfald og lysner mørke rande op, så det er en virkelig multitasking-løsning. For at mærke forskellen, dup vatrondeller i kølig mælk og lad dem sidde på dine øjne i 15 minutter.