TOP 7 hårpleje fejl, du skal stoppe med at lave!

Mange af os ønsker lækre sunde lokker, men nogle gange ender vi med at skade vores hår ubevidst. Vi lytter ikke altid til ekspertrlakninger om hårpleje og lægger daglig afslappet pleje. Det kan føre til dårlige vaner, som ender med at beskadige dit hår.

Grundlæggende hår omsorg tager kun et par minutter om dagen, og disse enkle tips kan hjælpe dig med at undgå husstandens største hårovinger.

1. Udtørring af dybt vasket hår

For det første, så lad ikke dit våde hår lufttørre! Dine løse ender kommer til at udtørre hurtigere end det midterste af håret, og det kan føre til sprødhed og revner. Så det er vigtigt at du bruger en god tørrehåndklæde til at suge overskydende vand, og derefter et hårtørrer til at puffe håret op og glatte det.

2. Udfører brusebad under brusebad

Og når det kommer til brusebad, hold da op! Vi spilder meget tid under disse tætte dampende kondensator og sager dit hår med produkter. Damp og balsam kan beskadige skrøbeligt hår, så det er bedst at udføre rutinepleje som børste, hårolie og fugtighedscremer udenfor brusere.

3. Klippe dine ender uærligt

Det er en kendsgerning, at håret enten skal klippes eller udstråles regelmæssigt. Selvom det er bedst at konstant klippe spidserne, så kan det være lidt svært at se, hvor meget du skal klippe af. I stedet skal du fokusere på at holde dine ender sunde, sørg for, at du bliver klippet op til fire til seks gange om året for at holde dit hår langt og stærkt.

4. Vask hele håret hver dag

Vasker du dit hår hver dag? Det er ikke så godt at lave. Det er faktisk meget bedre at vasker det to eller tre gange om ugen for at opretholde et sundt og glansfuldt hår. Selvom det kan være fristende at vaske dit hår dagligt, når det er tørt og skællet, så det vil i virkeligheden kun gøre problemet værre. Sørg for at bruge en sulfatfri shampoo og en god fugtighedscreme.

5. Børste kraftigt

Børstning af håret er en god måde at forhindre kampe og spaltede ender på, men at børste håret for meget og for kraftigt er ikke godt for det. Når du kæmmer igennem vådt hår, er det vigtigt at undgå en hård børste, da det kan svække enderne og skabe brud. Brug en hårbørste med massere og korte tænder, da den er mere skånsom mod håret.

6. Overbehandling med produkter

Selvom hårolier og andre produkter kan være en nødvendige for at få det bedst mulige resultat, så kan overdreven brug af produkter ødelægge det. Produkter, der bruger store mængder alkohol som hårspray, pomade og mousse kan efterlade håret meget tørt og kedeligt.

7. Tobakkeprodukter

Røg er en masse ting, som kan skade dit hår. Tobaksprodukter, herunder cigaretter, kan forarbejde håret og føre til hårtab. Derudover gør de også håret tyngre og svagere. Prøv at skære ned på rygning, eller bedre endnu, helt stoppe, for at holde dit hår smukt og sundt.

Konklusion

Der er mange fejl, du kan lave i dit hårpleje regime. Disse syv fejl bør du stoppe med at lave for at holde dit hår sundt og stærkt. Alt der kræves er et par minutter om dagen til at pleje dit hår og et par besøg hos frisøren. Forsøg at gøre dette, så du kan bevare dit smukke hår.