Arganolie – eliksir yndefulde ungdom

Argan olie er et mirakelmiddel, der har været anvendt af de berbere-folkegruppe i Marokko i mange år for at vedligeholde hud, hår og negle. Argan olie er en gammel semiteknik, der genskaber ungdommelig elasticitet og glød til huden.

Denne rige og nærende olie indeholder flere nyttige ingredienser såsom E-vitamin, fedtsyrer og antioxidanter. Som et resultat turiststrømme i høj grad til Marokko for at få hænderne på dette livsgivende eliksir.

Hvad er Argan olie?

Argan olie er oprindeligt fra det nordvestlige Afrika og har været brugt som et naturmiddel i årtusinder af den berbere folk. Det er en nærende og lækker olie, der er udvundet af argan frøene, der er fra argan træ. Disse frø er kendt som funklenødder.

Argan olie har en fedtet struktur, der hjælper med at sikre, at huden ikke mister meget fugt. Argan olie er rig på ernæringsstoffer. Det er fuld af E-vitamin, mættede og umættede fedtsyrer, antioxidanter og flere andre næringsstoffer.

Fordelene ved Argan olie

Et stort plus ved Argan olie er, at det ikke indeholder nogen skadelige ingredienser. I stedet er det rig på vitaminer og antioxidanter, der hjælper med at forhindre skader på hudceller og bevare den unge elasticitet og glød.

  • Argan olie beskytter huden mod skader fra miljømæssige faktorer som solskoldning og høje temperaturer.
  • Dens antialdrende egenskaber reducerer synlighed af fine linjer, hvilket hjælper med at bekæmpe tegn på ældning.
  • Det styrker hudbarrieren, så huden holder sig fugtig uden at virke fedtet og kan hjælpe med at behandle akne og andre hudinfektioner.
  • Det reducerer hårets skæl, tørhed og skørhed, reducerer hårtab og gør håret glansfuldere.
  • Det hjælper med at styrke neglebånd og hærder og beskytter neglene mod skadedyr.

Sådan bruges Argan olie?

Der er mange måder, som du kan bruge Argan olie. Du kan bruge den som en hårolie, serrum, ansigtsolie, kropsolie og negleolie.

Til hår:

Argan olie tilføjer skinnende glans og hydrering til hår. Til ekstremt tørt hår kan du bruge det som en hårolie. Du skal blot anvende et par dråber Argan olie på det fugtigrønne hår og kærtegne det forsigtigt med fingrenesender. At lade det sidde i timevis eller endda hele natten gør det endnu bedre.

Til ansigt:

Du kan også bruge Argan olie som ansigtsolie ved at tilføje det til din eksisterende hudcreme. Dette hjælper med at styrke og fugtiggøre huden samtidig med at du bruger din sædvanlige creme.

Du kan også anvende en lille mængde olie direkte på huden og gnide den ind indtil den absorberer helt. Prøv at gøre det om natten, så olie kan trænge ind i huden helt og styrke den uden kunstig makeup.

Til kroppen:

Du kan også bruge Argan olie til kroppen ved at anvende det efter badet eller bruge det som en del af din skrælning for at exfoliere huden og efterlade den blød og fugtig. Det hjælper med at holde huden hydreret og stærk.

Til negle:

En anden måde at bruge Argan olie på er ved at massere den direkte på negle og neglebånd. Dette hjælper med at styrke negle og reducerer revne eller sprøde neglebånd.