Sort frøolie – egenskaber og brug i kosmetik

Sort frøolie er nyttigt i behandlingen af allergi og fremmer immunforsvaret. Det kan bruges som kur mod mange lidelser, såvel som pleje af hud og hår. Hvilke egenskaber har sort frøolie – især i kosmetik? Hvad består kompositionen af, og hvilken olie skal man vælge?

Sort frøolie – hvad er det?

Nigella sativa er en årlig blomstrende plante i familien Ranunculaceae, der findes naturligt i den sydlige og sydvestlige del af Asien. Selvom den kommer fra Irak og Tyrkiet, har den spredt sig og vokser nu overalt omkring Middelhavsregionen. På samme tid, dyrkes og kultiveres den i mange lande rundt i verden.

Sort frøolie – komposition og egenskaber

Sort frøolie (Oleum Nigella Sativa) udtrækkes fra sorte kommenfrø. Det indeholder 60% linolsyre, nigellone, såvel som umættede og semi-mættede fedtsyrer, vitamin A og E, samt mineralske salte. Nigellone er et aktivt komponent med antiallergiske egenskaber der hjælper på hudproblemer såsom eksem, akne og psoriasis. Indholdet af umættede og semi-mættede fedtsyrer, vitamin A og E, samt de minerlaske salte giver det en anti-age effekt. Alt dette får den sorte frøolie til at passe perfekt ind i plejen af atopisk og moden hud.

I antikken, under den egyptiske farao, blev sort frøolie anset for at være et universalmiddel mod alt. Det bedste bevis vi har på dette, kommer fra profeten Mohammed: “Nigelle (sort frøolie) er i stand til at kurere alt undtagen døden.”

Sort frøolie kan blandes sammen med andre vegetabilske olie, hvilket reducerer den intense, urteagtige duft.

Sort frøolie – hvilken skal man vælge?

Selvfølgelig vil ikke alle sorte frøolier have sådanne egenskaber. Af denne årsag er det værd at vælge et rent, naturligt og koldpresset produkt. Det er den eneste måde hvor sort frøolie vil bevare alle nødvendige ingredienser, inklusiv fedtsyrer og mikronæringsstoffer.

Brug af sort frøolie

En teskefuld olie vil være nok til at fjerne eller i det mindste begrænse forskellige sundhedsproblemer. Disse inkluderer allergi, astma, bronkitis,problemer med luftveje og hals, hoste, inflammation i lungerne, hoved- og øjensmerter, øreinfektioner, insomni, hjerteproblemer, ledsmerter, mave-tarm sygdomme, tandsmerter, svamp i huden, hårtab, høfeber, lichen, psoriasis, acne, vorter, herpes, problemer med immunforsvar, træthed, mave-tarm infektioner, depression, koncentrationsbesvær, katar-sygdomme, galdestase, galdestenssygdom, parasitsygdomme i fordøjelsessystemet eller reproduktive system, samt mavesår.

Sort frøolie kurerer disse sygdomme takket være den hypoglykemiske, smertestillende, antiinflammatoriske, antibakterielle, antivirale, svampedræbende, antiparasit, disinficerende kvaliteter. Derudover virker den også på mave-tarm området, åndedrætssystemet, mod hævelser, afgiftende, og beroligende.

Egyptisk sort frøolie kan også bruges direkte på huden og håret.

Sort frøolie – kosmetisk brug

Sort frøolie er en særlig olie der passer til pleje af hår og hovedbund, som har en stærk, styrkende effekt på hårsækkene. På grund af at det er rig på vitamin C og umættede fedtsyrer, bekæmper det skæl og kan nære hovedbunden. Derudover forhindrer olien i at hovedbunden klør såvel som hårtab. Påfør olien til håret og hovedbunden efter 15 minutter og vask det væk (selv to gange hvis det er nødvendigt).

Derudover kan olie fra sorte frø bruges til at hele eksem, akne og understøtte behandlingen af psoriasis, mykose, mindre revner i huden, samt forbrændinger og kløe. Derudover beskytter det mod solskoldning, udjævner hudtonen og udglatter hudens tekstur.

Sort frøolie kan også bruges til massage.

Sort frøolie vs. cancer

Nogle forskere maner at sort frøolie kan mindske risikoen for cancer. Dette skyldes a-hederin der findes i ekstraktet fra sort kommen. Sort frøolie hjælper maven og leveren, og afgifter leveren. Derudover styrker det immunforsvaret og forbedrer forbrændingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *