Kakaosmør for krop og hår – påføring og egenskaber

Det kan ikke benægtes at kosmetisk smør, sammen med naturlige olier, er blevet utrolig populære i brug til pleje af hår og hud. Et af disse produkter er kakaosmør. Det er helt naturligt, dufter rart og har en cremet konsistens. Hvad er dets egenskaber og hvordan påfører du det?

Hvad er kakaosmør og hvordan opstår det?

Kakaosmør (kakaoolie, kakaofedt, theobroma olie) er et fedtstof der opstår fra modne kakaofrugter. Kakaotræer vokser i Vestafrika såvel som Central- og Sydamerika. Frøene fra kakaosmør er rige på antioxidanter og magnesium. For at få dette smør, skal det gennemgå en fermenteringsproces over et par dage; frøene fjernes herefter. De adskilte frø tørres og ristes igen. Det sidste trin i processen omhandler at knuse frøene for at få en tung og mørk masse. Herefter presses olien. Biproduktet er… kakaosmør.

Hvordan virker kakaosmør?

Kakaosmør tages godt imod af huden. Det har vitaminer, mikroelementer og antioxidanter. Det passer til pleje af enhver type hår og hud. Sandheden er, at kakaosmørrets virkning er super alsidigt af følgende årsager:

  • det stimulerer produktionen af kollagen, udglatter rynker, opstrammer huden, beskytter mod fotoaldring, reducerer frie radikaler;
  • genopretter glans i ansigtet, lindrer irritationer, udjævner hudtonen, fugter, beskytter mod solstråling;
  • lysner misfarvninger – fugter huden; kakaosmør kan fines i læbepomader, foundations, pudder og blush;
  • solcreme – accelerer solbrændthed, giver huden en fin farve og beskytter mod solen;
  • vintercremer – forstærker huden, beskytter mod lave temperaturer;
  • dufte – smørret absorberer blomsteragtige aromaer nemt.

Kakaosmør kan bruges på mange forskellige måder, på trods af at det er et plejende middel. Blandt andet er dette chokolade, produktion af visse lægemidler, erstatning for fedt der bruges til stegning og bagning.

Hvordan bruger man kakaosmør?

Kakaosmør skal varmes op enten i et vandbad eller i hænderne. Det bør bruges i sin rene form, direkte på huden eller tilføjes til hjemmelavet kosmetik. Det virker fint som et komponent til oliefasen i visse midler. Kakaosmør skal masseres ind i håret og huden (tyndt lag). Det absorberes ret hurtigt.

Kakaosmør DIY kosmetik

BESKYTTENDE LÆBEPOMADE

For at forberede din egen beskyttende læbepomade, skal du bruge: en halv skefuld kakaosmør, 5 bivokspastiller, en naturlig olie efter eget valg, to skåle til vandbad, en beholder hvor du kan opbevare produktet. Hvordan laver man læbepomaden? Smelt kakaosmør og voks i vandbadet og tilføj herefter olien. Hæld blandingen i en ren beholder og lad den blive solid. Når først den køles ned, så sæt læbepomaden i køleskabet.

OPSTRAMMENDE BODYBUTTER

For at lave en opstrammende bodybutter, skal du bruge følgende: kakaosmør, macademiaolie, to skåle til vandbad, og en beholder til at opbevare dit hjemmelavede produkt. Hvordan laver du din egen opstrammende bodybutter? Brug vandbadet for at smelte smørret og olien, lad det køle ned bagefter. Denne hjemmelavede bodybutter kan bruges til at forstærke den lipide barriere i huden. Dog er den største fordel ved produktet, at det bekæmper strækmærker, opstrammer kroppen og forhindrer dehydrering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *