Hvordan mindsker man solbrændt hud? Her er de bedste hjemmelavede opskrifter

Sommer er den ideelle årstid til at ligge ude i solen, men det betyder også at solbadningen hurtigt kan tage overhånd. Ved du ikke hvordan du skal fjerne en for stærk solbrændt kulør? Bare rolig – du kan bruge en af de gennemprøvede metoder til at lysne din solbrændte hud her.

Kvinder elsker solbadning, for den gyldne hudtone leder tankerne hen på solferie. En let solbrændt hud er flot, glødende og er et perfekt match med lyst tøj. Derudover bliver bumser – som er mere synlige på lys hud – kamufleret.

Desværre har intens solbadning også nogle ulemper. Det kan få os til at se ældre ud i stedet for yngre. For at gøre tingene værre, så gør solen huden tør og accelererer aldring. Hvis det er muligt, så lad os holde den stærke kulør væk og undgå at opholde os i sollys i for lang tid. Vi skal også huske at bruge solcreme og plejeprodukter for den rette hydration og næring, så huden omgående bliver genopbygget.

Men hvis sollyset allerede har gjort sin indvirkning, hvad kan vi så gøre for at fjerne uønsket solbrændthed?

METODER TIL REDUKTION AF SOLBRÆNDT HUD

Eksfoliering

Hyppig brug af scrub er den nemmeste måde at fjerne en lidt for intens kulør. Det behøver ikke at være en professional behandling – den rette hjemmelavede blanding vil være nok. Brunt sukker, havsalt, hindbærkerner eller knusthavre kan virke eksfolierende. Derudover kan du bruge dine favoritolier (nærende), yoghurt (lindrer irritationer) eller honning (fantastisk fugtgiver) som base. En hjemmelavet eksfolierende scrub bør også beriget med ekstra lysnende ingredienser når man ønsker at reducere solbrændthed. Det kan være citronsaft, lidt gurkemeje eller kamilleinfusion. Hvorfor er eksfoliering den perfekte måde at reducere solbrændthed på? Fordi solbrændthed er den ændrede hudfarve der blandes sammen med døde hudceller. Under cellefornyelsen, vil de nye celler have en almindelig pigmentering. Du kan vente til solbrændtheden går væk naturligt, eller du kan speede processen op med eksfoliering af døde hudceller med en scrub.

Grov svamp

Brug af scrub er ikke den eneste måde man kan eksfoliere huden på. Afprøv et par gadgets, såsom en eksfolierende handske. Massage af huden under bad er også en fantastisk måde at formindske solbrændthed på. Det kan dog ikke være en almindelig massage. Brug en grov svamp eller børste. Introduktion af sådan en simpel ting til din daglige skønhedsrutine gør det muligt at fjerne unødvendige døde hudceller, udglatte huden og stimulere blodgennemstrømningen og cellefornyelsen. På denne måde reducerer du en uønsket tan hurtigt og lysner nemt huden.

Lysnende hudcreme

Et andet effektivt trick er lysnende cremer til folk med pigmentpletter. Da solbrændt hud blot er effekten af ændret hudfarve, kan en god lysnende creme hjælpe dig med at fjerne det. Hvordan virker lysnende cremer? De er primært lavet af naturlig eksfolierende syrer, vitamin C og hydroquinon – en lysnende ingrediens der minder om brombær- eller hindbærekstrakt, som også kan være gode substitutter. Desværre er det nødvendigt at bruge disse cremer hyppigt over en lang periode for synlige resultater.

Citronsaft

Citronsaft er virkelig effektivt og et let tilgængelig produkt med lysnende egenskaber for huden. Udover at du kan bruge det i hjemmelavede scrubs, så prøv en toner med citronsaft. Alt du skal gøre, er at udtynde frisk citronsaft med vand og bruge det på huden. Citron indeholder masser af vitamin C, som lysner misfarvet hud og minimerer synligheden af solbrændthed. Det vigtigste er, at det bruges sammen med gode fugtighedscremer da citronsaft udtørrer huden. Derudover rådes du også til at bruge citronsaft før sengetid. Brug i løbet af dagen kan skabe irritationer og gøre huden følsom overfor solen.

DIY Lysnende ansigtsmasker

Sidst men ikke mindst, så kan hjemmelavede masker effektivt lysne huden og få en intens solbrun kulør til at falme. De er mere sikre end cremer da vi beslutter hvilke ingredienser vi bruger, og vi går typisk efter de naturlige. Her er de mest effektive masker for at lysne solbrun hud:

  • Citron & Aloe maske
    Bland en teskefuld citronsaft med to knuste Aloe-blade. Du kan også tilføje aloe gel da det gør det nemmere at lave masken. Fordel masken over de brune områder, vent et par minutter og rens med vand. Blandingen gør huden lysere og kan bruges 2-3 gange om dagen.
  • Agurk- & Persillemaske
    Agurker og frisk persille har fantastiske lysnende egenskaber, ligesom citron og aloe. Bland en håndfuld frisk persille med agurk. Du kan tilføje noget citronsaft og naturlig honning, som giver rigeligt med fugt. Du skal påføre denne maske hver aften for at se lysere hud efter et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *