10 ting du ikke vidste at du kunne bruge vaseline til!

Vi elsker universelle produkter, da de kan erstatte mange andre slags kosmetik. Meget lig naturlige olier, har vaseline forskellige slags brug som mange af jer har ingen anelse om. Hvilke egenskaber har vaseline?

Vaseline er et musthave efterhånden – vi bruger det til tørre læber, albuer eller pleje af vipperne. Mange producenter (såsom Vaseline) laver kollektioner af produkter der er baseret på vaseline. Ved du hvad dette simple produkt gemmer på?

Om ingrediensen. Hvad er vaseline?

Vaseline er ganske enkelt et biprodukt under distillering af petroleum. Mange af jer tror måske at det lugter dårligt, men det er helt forkert. Det er en farveløs, tyk og duftløs ingredienser med fantastiske fordele. Det kommer i forskellige versioner – der er kosmetisk vaseline, medicinsk vaseline og det der bruges i industrien. Når man skal bruge det til beauty, er kosmetisk vaseline selvfølgelig vigtigst.

Egenskaber ved vaseline

Vores bedstemødre var helt med på hvordan vaseline virker. I dag er dette produkt gledet lidt i baggrunden, men nu genopdager vi dets egenskaber. Vi ønsker at vide hvilke effekter det har på skønheden, da det er budgetvenligt, let tilgængeligt og en universel substitut for andre produkter.

  • Det fugter og låser fugten i huden
  • Det beskytter mod lave temperaturer
  • Det udglatter huden og gør den silkeblød
  • Den forhindrer tørre pletter
  • Den gør huden mindre grov og gusten
  • Den får sår til at hele hurtigt

Vidste du…

… vaseline ikke absorberes af huden? Den virker kun på overfladen, da den ikke kan trænge ind i epiermis og slimhinder. Det er derfor vaseline er en almindelig base for helende midler og beskyttende cremer. Det bliver på hudens overflade, da vaseline virker som et skjold.

10 måder du kan bruge vaseline på i beauty

Ved du ikke hvordan du kan bruge vaseline i din daglige skønhedsrutine? Har du en lille krukke der sidder på hylden og samler støv? Det betyder at du ikke kender til mulighederne ved vaseline i skønhedspleje. Bare læs videre!

1. Vaseline Fodcreme

Vores fødder udsættes for masser af skadelige situationer hver eneste dag. Hælene begynder at flække, og bliver meget tørre og grove. Vabler og irritationer begynder at opstå. Vaseline kan hjælpe med at bekæmpe disse problemer og giver langt bedre resultater end mange andre fodcremer. Du bruger det ved at tilføje et tykt lag til fødderne, tage sokker på og lade det sidde natten over. Mens vi sover, virker vaselinen som en blødgørende behandling for huden.

2. Vaseline Øjenvippebalsam

Mange kvinder har talt om de vækststimulerende egenskaber ved vaseline for vipperne. Det er ikke helt sandt, og det vil ikke erstatte et vippeserum af høj kvalitet. Men du kan bruge vaseline mellem behandlinger med vippeserum, for at vedligeholde fugten, forbedre elasticiteten og give mere glans.

3. Vaseline Bodylotion

En af de største fordele, er at vaseline kan håndtere problematiske steder på kroppen uden problemer. Det blødgører omgående og udglatter huden på albuerne og knæene, som ofte er steder der mangler nok hydration. Masser af kropscremer er baseret på vaseline, da det mindsker tørhed og kedelig teint, og gør huden blød.

4. Vaselinebaseret Eksfoliering

Alle de fornævnte kvaliteter lader os tage tingene et skridt videre. Prøv at bruge vaseline som base for en DIY scrub – bland vaseline med havsalt, brunt sukker, havre eller hindbærkerner. For bedre næring, så berig scrubben med din yndlingsolie – f.eks. argan eller sød mandelolie.

5. Vaseline Blødgøring og fjernelse af neglerødder

Vaseline har uden tvivl en blødgørende kraft. Det er en stor fordel der kan bruges i manicure (det der behandler både hænder og negle). Ved at gnide vaseline ind i neglerødderne, kan du blødgøre dem og gøre dem nemmere at fjerne. Huden om neglene er fri for irritation.

6. Vaseline Læbepomade

De bedste læbepomader for tørre læber er baserede på vaseline. Selvom de indeholder masser af ekstra ingreidenser, f.eks. vitaminer, olier, ekstrakter, de fantastiske resultater skyldes vaseline. Når det påføres på læberne, sikrer vaseline beskyttelse mod isnende kulde og reducerer effektivt tab af vand. Dermed bliver læberne ikke tørre eller afskallede. I stedet bliver de bløde, jævne, fugtede og glødende.

7. Vaseline Make-up fjerner

Da du kan bruge olier til at fjerne make-up, hvorfor så ikke prøve vaseline til samme formål? Det er en fedtet formel der nemt håndterer vandfast make-up. Det forhindrer irritationer, fjerner urenheder, leverer fugt til huden og vipperne. Vaseline som alternativ til make-up fjernere er helt sikkert værd at prøve.

8. Vaseline Øjenbrynsvoks

Har du problemer med øjenbrynsmake-up? I stedet for at købe dyre brynvoks fra butikkerne, så prøv vaseline. Bare en smule af denne ingrediens lader dig nemt forme og style dine bryn, forøger glans og styrke til øjenbrynene der vokser sig fyldigere.

9. Vaseline Tatoveringsmiddel

Folk med tatoveringer ved hvor vigtigt det er at pleje farvet hud. Hvis du overlader det til sig selv, tørrer huden hurtigt ud, tatoveringen falmer og ser ikke længere godt ud. Du kan bruge professionelle tatoveringscremer, men vaseline er værd at afprøve først. Det beskytter både mod eksterne faktorer (holder mætningen af pigmentet på samme niveau) og hjælper med at hele sår, tilføjer blødhed og lindrer irritationer.

10. Vaseline Hårmaske

Denne undervurderede ingrediens giver ikke kun gode resultater i hudpleje. Det kan også bruges til hårpleje – det beskytter hårspidserne og låser fugten, men du skal huske at for meget vil tynge håret ned. Der er en løsning – bland det med f.eks. olier og påfør primært til hovedbunden, ikke længderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *