TOP 10 Tips – Hvordan køler man ned i brændende varme?

Vi ønsker alle sammen varme sommerdage, men når de rent faktisk ankommer… så søger vi desperat efter måder vi kan komme igennem den tropiske varme på. Sommer både den smukkeste og mest trættende sæson på året. Hvordan gør man varmen nemmere at håndtere? Hvis du følger disse 10 gode råd, så kan det måske blive lidt nemmere at håndtere det varme vejr.

Hvordan bekæmper man heden? De 10 bedste råd

1. Drik masser af vand

1.5 l vand er det absolutte minimum, men din krop har brug for meget mere væske på ekstremt varme dage. Prøv med 3 liter vand og/eller urtete eller sunde frugtcocktails. På denne måde vil du mindske risikoen for dehydrering og din hud vil være beskyttet mod tab af fasthed og hurtigere aldring.

2. Gå ikke ud ved middagstid

Den mest intense varme og skadelige sollys finder sted mellem kl 11 og 14. Solen er også nådesløs om eftermiddagen. Det er derfor du skal gøre dit bedste for at undgå langvarig udsættelse for brændende sol. Påfør en solcreme med høj faktor på ansigtet og kroppen, og beskyt dit hoved – få fat i en fin, beskyttende hat. Du vil undgå en solbrændt hovedbund og ikke skade håret, som reagerer dårligt på UV-stråling (tab af vand, tørre og skrøbelige spidser).

3. Sørg for at du altid har solcreme med

Hvis du planlægger at bruge et par timer i sollyset – uanset om du går på stranden, vandretur eller sightseeing – så husk på at solcreme beskytter din hud i op til fire eller fem timer. Efter dette skal du påføre mere, så husk altid at have det i din taske.

4. Air-con – er ikke altid en velsignelse

Vi ved at det kan give lindring på varme dage, men det kan også snyde, især på ekstremt varme dage. Hvis der er en temperaturforskel på seks grader mellem værelset og udenfor, er du udsat overfor infektioner, halsbetændelse og forkølelse. Husk også at AC er perfekt “mad” for mikrober og bakterier, så det skal rengøres. Ellers kan du ende med en besværlig lidelse og hudirritationer.

5. Nedkøl din hud

Hvis du ikke har vand i nærheden, så tag vådservietter med, eller hydrosol til kroppen og ansigtet. De toner huden og sikrer friskhed og lader dig nedkøle kroppen i et stykke tid. Alle slags nedkølende after-sun gels giver gode resultater, inklusiv menthol til lindring af krop og ansigt. Det er en god idé altid at tage dem med og påføre dem.

6. Bær lyst og åndbart tøj

På varme dage, så glem alt om kunstige materialer der afholder din hud fra at ånde og forstyrre hudcirkulationen (nylon eller lycra er eksempler – det tillader ikke ventilation og intensiverer sved). Bomuld er perfekt til ulidelig varme. Hørkjoler og bukser virker også. Gør dit bedste for at have disse materialer i din garderobe. Husk på at mørkt tøj tiltrækker solstråler.

8. Drop den tunge foundation

Dit ansigt behøver ikke tunge produkter om sommeren, og foundations drypper blot af ansigtet efter et par timer. En mineralsk og pudderagtig foundation er en god løsning og giver et flot resultat, lindrer huden og beskytter mod irritation efter sol.

9. Bliv i skyggen

På ekstremt varme dage, så sørg for at rummene i dit hjem er i skygge – luk vinduerne tæt for at forhindre sollyset i at opvarme væggene, møbler og gulv. På denne måde minimerer du følelser af tung luft om natten. En vifte og luftfugter er et godt valg; sæt dem i en central del af huset eller i det værelse hvor du bruger mest tid i.

10. Tag bad

Intet nedkøler din krop bedre end et køligt (ikke koldt) bad. Hvis muligt, så vask din krop med lunkent vand (helst omkring 25-35 grader). Brug en showergel uden sød duft – det skal være friskt og stimulerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *