Skadet hår? Så tjek disse keratinhårmasker!

Ingen ønsker at have skadet hår, men nogle gange kan vi ikke gøre noget ved det. Selvom der er flere ting der kan skade håret, så er der heldigvis en effektiv måde at rette op på det – en keratinhårmaske.

Den mest almindelige årsag til, at håret mister sit flotte udseende, er på grund af brug af forkerte produkter, som kombineret med forkert brug af stylingredskaber og træk i håret kan lave skader. Måske farver du håret, bruger et glattejern dagligt, og binder håret stramt op, så det mister glans hver eneste dag. Du gør typisk dette helt ubevidst. Der er selvfølgelig også andre årsager til skader på håret: kronisk stress, hormonsvingninger, visse typer medicin, mangel på solbeskyttelse, og endda mekaniske skader (f.eks. fra friktion fra en hat på hårets overflade).

Heldigvis har alle hårtyper én ting til fælles – selvom der er uvelkomne ændringer i hårstrukturen, så kan de ændres, hvis du bruger produkter der er beregnet til skadet hår.

Skadet hårpleje

Der er få der tænker over hvad håret er lavet af. Det er helt klart nemmere at definere længden, farven og typen (f.eks. krøllet) end at kende hårets byggesten. Det er en skam, for hvis vi alle vidste at håret er lavet af keratin kutikula, så kan det være nemmere for os at pleje håret og forhindre skader. Det er også disse lag af keratin der har skabt udtrykket hårporøsitet. Hvordan dette? Kort sagt, jo mere løftet og vidt åbne kutikulaen er, jo mere skadet er håret. For eksempel er skadet hår yderst porøst – så simpelt er det.

Og det er vigtig information at kende til!

Det virker til, at skadet hår er hår der lider af alvorlig keratinmangel. Kutikulaen på det skadede hårs skaft er åbent, så håret er skrøbeligt, knækker let og spalter. Sådan en hårtype mangler keratin!

Heldigvis kan du reparere det ved at bruge de rette produkter med højt keratinindhold, der er udviklet til skadet hår. Men visse produkter bør du rent faktisk bruge? De bedste resultater laves af keratinhårmasken, der er et produkt der understøtter håret med alt det skal bruge (f.eks. proteiner) og transporterer disse vigtige næringsstoffer derhen hvor de skal bruges. Hvordan? Disse produkter trænger dybt ind i håret og modvirker skader i alle hårets lag.

Valg af keratinhårmaske

Virker enhver keratinhårmaske præcis på samme måde?

Nej, desværre ikke. Effekterne du opnår afhænger af kvaliteten af produktet du bruger. Desværre er der mange produkter hvor keratinen behandles som et tilsætningsstof, og ikke den vigtigste ingrediens. Det er nemt at gætte sig til, at sådan et produkt ikke vil give dig stærke effekter. Når det så er sagt, så anbefales det at række ud efter et hårprodukter hvor keratin står anført øverst på ingredienslisten på mærkatet. Det garanterer, at mængden af keratin er nok til at modvirke skader i håret.

Du skal også huske på, at hårprodukter med hydrolyseret keratin giver hurtige og varige effekter. Proteinmolekylerne i denne form er mindre så de trænger dybere ind i håret, så kosmetikken kan virke bedre.

Er der ellers andet du skal være klar over?

Hvis du gerne vil reparere håret effektivt, så sørg for at keratinhårmasken du vælger giver dig en simpel og kort liste over ingredienser. Dette er lig med færre kunstige fyldstoffer, farvestoffer, aromaer og farvestoffer, som er godt for håret. Din opgave er at gøre håret stærkere, ikke ødelægge det endnu mere.

DE BEDSTE KERATINHÅRMASKER

Leder du efter et godt valg? Et produkt som du sikkert kan påføre på håret uden at bekymre dig om ingredienserne, og hvorvidt produktet indeholder nok keratin til at give dig flot og stærkt hår?

Du vil finde de bedste keratinhårmasker nedenunder – produkterne er topratede af brugere som dig, og anbefales af frisører og hårstylister. Deres vigtige funkter er: Perfekt formel, keratinbaseret komposition, og høj effektivitet. Vi tror på, at hver af keratinhårmaskerne vi skal til at præsentere vil tilfredsstille dine behov.

Se de bedste hårprodukter og vælg din næste favorit nedenunder!

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Størrelse: 10.1 fl. oz / 300 ml

Dette produkt tilbyder den højeste koncentration af keratin, som helt klart er gode nyheder for dem der leder efter en dybdegående behandling. Nanoil keratin hair mask er et let produkt der er designet til skadet, tørt og skrøbeligt hår. Det er uden tvivl et produkt der er perfekt til sådan et hår, for producenten har kombineret dybt reparerende og hydrolyseret keratin med panthenol, som er et provitamin med beviste fugtende, plejende og forskønnende effekter. Dette betyder, at keratinhårmasken fra Nanoil er en multitasker, der giver de ønskede resultater allerede ved første brug; det gør håret blødt og nemt at frisere. Når det påføres hyppigt efter hver shampoo, reparerer det håret, styrker, og beskytter mod skader. Det er bestemt et musthave, især fordi det holder længe, er let tilgængeligt og ingredienserne er yderst velvalgte. Selv prisen på Nanoil Keratin Hair Mask er en fordel.

produkt hjemmeside: www.nanoil.dk

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Størrelse: 6.76 fl.oz / 200 ml

Mindre størrelse og betydeligt højere pris – disse er to ting, der karakterisere endnu et tilbud, nemlig Kerastase og deres hår-tæmmende maske. Det er dog stadig et interessant produkt. Det indeholder en innovativ Morpho-Keratin Complex, som den ikke ville kunne reparere og styrke håret uden. Udover keratin, så er dette produkt også lavet med aminosyrer, proteiner, keramider og polymerer. Selvom kompositionen ikke er helt naturlig, så kan vi ikke sige, at dette produkt ikke gør det som der forventes. For at se effekterne, så påfør masken til nyvasket hår og lad det sidde i 5 minutter. Da det ikke er et leave-in produkt, så skal du rense det ud.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Størrelse: 13.5 fl. oz / 400 ml

Man finder også en keratinhårmaske i den professionelle hårplejeserie fra Wella. Det er en del af SP Luxe Oil-kollektionen, som er kendt for at tilbyde produkter, der er beriget med værdifulde egenskaber fra planteolier. I denne hårmaske er der især olier som er kombineret med keratin – proteinet der reparerer håret, gør det stærkere og resistent overfor skader. Påfør en lille portion af dette produkt til håret og lad det sidde i 10 minutter. Rens ud. Efter et par ganges brug, bliver håret blødere, elastisk og glattere. Hvornår du præcist vil se effekter, afhænger af hvor skadet dit hår er ved begyndelsen af behandlingen. En af de største ulemper er dog den høje pris, men når du sammenligner med den store størrelse, så kan denne investering muligvis betale sig.

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Størrelse: 9.29 fl. oz / 275 ml

Kallos’ hårmasker er sikkert nogle af de bedst kendte hårprodukter. Blandt de mange forskellige masker der tilbydes af Kallos, er der en der er infuseret med keratin og designet til at reparere skadet hår. Kallos Keratin er en af de produkter der skal gøre det hele – dvs. reparere, nære og genopfylde håret med fugt. Det dufter dejligt, er let og efterlader håret blødt og skinnende. Denne effekt skyldes en stor portion silikoner som i denne maske er med til at pleje håret. Udover disse, er Kallos’ hårmaske også lavet med mælkeproteiner, der sammen med keratin er ansvarlige for at gøre håret synligt stærkere.

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Størrelse: 6.76 fl.oz / 200 ml

Der er en lang ingrediensliste og en lille størrelse, men samtidig også en lav pris og interessante effekter – det er sådan man bedst beksriver Montibello Keratin Force Hair Mask. Nøgleingrediensen er keratin, som udfylder hullerne i hårets skaft for at gøre det stærkere. Faktisk skyldes dette produkts effektivitet også andre ingredienser, kaldet Biomimetic Complex, der efterlader håret resistent overfor skader. Det er dog en ulempe at der også er PEG-s og PPG-s i masken, men hvis dit hår allerede er skadet og svagt, så kan du give produktet et forsøg. Du kan være sikker på, at Montibello keratin hair mask vil efterlade dit hår dejligt duftende, da det indeholder duftstoffer, som mange kunder forbinder med eksotiske blomster. Denne fine duft bliver længe på håret.